Ce trebuie sa fac dupa o extractie dentara?

Extractia-Odihniti-va tot restul zilei, e nevoie de cat mai mult repaos; stati cu capul intr-o pozitie cat mai verticala pentru a evita sangerari

-Atat timp cat anestezicul persista nu exista nici o senzatie de durere – evitati sa mancati pe locul extractiei si bauturile fierbinti pentru a nu va rani.

-Nu clatiti gura in primele 24 de ore dupa extractie, locul trebuie protejat pentru ca se formeaza un cheag de sange care este foarte important in procesul de vindecare.

-Evitati alcoolul in primele 24 de ore, deoarece acesta poate produce sangerari si intarzie vindecarea. Mancati si beti alimente si lichide aflate la temperatura camerei.

Am dureri, ce pot sa iau?

In primele zile e normal sa existe dureri sau disconfort; daca durerile sunt constante e bine sa luati un antiinflamator ( cele mai cunoscute sunt Nurofen Forte, Aulin, Ketonal sau orice pe baza de ibuprofen) ; aspirina nu este recomandata pentru ca poate provoca sangerari prelungite.

Ce medicamente trebuie sa evit?

Cum am mai zis aspirina trebuie evitata, pentru ca ea are proprietati de subtiere sangvina, persoanele cu astm trebuie sa evite medicatia care contine ibuprofen. In caz de alergii la anumite medicamente va rog sa ma sunati sau sa ma contactati pe e-mail pentru a discuta situatia in detaliu.

Cand trebuie efectuate extractii dentare?

In practica de zi cu zi incercam sa gasim solutii pentru orice afectiune dentara si pentru a pastra dintii cat mai mult timp pe arcada. In unele cazuri insa extractia dentara devine o necesitate. Cele mai comune cauze sunt: infectii, distructii masive ale dintelui, mobilitate dentara accentuata.

Ce fac daca sangereaza?

In primul rand nu va speriati. Trebuie sa tineti cont ca in prima zi locul extractiei poate sangera mai mult; e foarte posibil ca saliva sa se amestece cu sangele si sa rezulte un efect mai dramatic decat este in realitate. Ca alternativa puteti pune o compresa curata si muscati 15-30 de minute, pentru a pune presiune si opri sangerarea.

Cand trebuie sa ma spal pe dinti?

Este foarte important sa aveti o igiena orala foarte buna dupa extractie, dar trebuie sa evitati periajul in zona extractiei in primele 24 de ore. Ca regula in primele zile mentineti igiena in zona respectiva clatind cu apa de gura de 3-4 ori pe zi.

Dupa cat timp pot fuma?

Este foarte important sa permiteti ranii sa se vindece normal; pentru ca zona sa nu se infecteze nu fumati macar in primele 3 zile.

Inca am dureri, ce se intampla?

dinte-durerosDaca dupa 2-3 zile apar dureri intense la locul extractiei, care nu trec la antiinflamatoare, cel mai probabil este vorba de o inflamatie a osului numita si alveolita post-extractionala. Tratamentul consta in spalarea zonei (de catre mediul dentist) si plasarea in zona respectiva a unor medicamente care reduc inflamatia si durerea.

Dupa extractie trebuie sa merg din nou la stomatolog?

In cazul extractiilor dificile este uneori necesara inca o vizita dupa aproximativ o saptamana pentru a vedea evolutia vindecarii si pentru a inlatura eventualele suturi.

Cat costa extractia dentara?

extractie dentara pretExtractiile dentare costa 100 RON. Extractiile de molari de minte costa 150-200 RON. Pretul extractiilor dentare pentru molari de minte inclusi este de 400 RON.

 

Cat dureaza extractiile dentare?

extractie dentara durataIn marea majoritate a cazurilor extractia unui dinte dureaza 30 de minute. Cazurile complicate dureaza intre 30 de minute si 1 ora.

Faceti o programare

Dr. Irina Alexandru 

0766748971
irriaa@yahoo.com

bogdan-calenic-profile
Dr Bogdan Calenic

0755044047
drcalenic@gmail.com