Care sunt etapele unui implant dentar?

Implanturile dentare reprezinta standardul maxim de calitate in stomatologia moderna. Implanturile functioneaza si arata ca dintii naturali fiind in multe cazuri solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Aceasta pagina raspunde in detaliu pacientilor care vor sa stie exact care

sunt etapele unui implant dentar, care sunt riscurile asociate unui implant, cat este durata medie de viata, care sunt beneficiile si contraindicatiile lucrarilor pe implant.

Conţinut

Pasul 1: Consult de specialitate

Este pasul la finalul caruia putem raspunde la intrebarile dumneavoastra: „Care este solutia de tratament?”, „Care sunt costurile?„, „Cat dureaza?”.

Image
Consult de specialitate

Raspunsul la aceste intrebari se poate face dupa analiza in detaliu a radiografiilor sau tomografiilor dentare, a situatiei clinice si a starii de sanatate generala. Pe baza acestor elemente putem decide: care este tipul de implant dentar necesar; de cate implanturi este nevoie; unde trebuie inserate acestea la nivelul osului; care este felul in care muscati; care este calitatea osului maxilar sau mandibular. Toate aceastea ne permit realizarea unei interventii sigure, nedureroase si cu rezultate bune in timp. Tot in aceasta sedinta se stabileste si ce lucrare protetica este necesara: integral zirconiu, zirconiu si ceramica sau metalo-ceramica.

Pentru pacientii foarte anxiosi oferim alternative care sa confere un plus de confort in timpul interventiei. Astfel pe langa anestezia locala putem folosi medicatie sedativa, anti-anxiolitica sau inhalo-sedare.

Pasul 2: Inserarea implantului

Image
Inserarea implantului

Acest pas presupune o inverventie mini-chirurgicala, nedureroasa prin care inseram implantul la nivelul osului. Contrar eventualelor temeri ale pacientilor, realitatea este ca nu veti avea nicio sensibilitate in timpul interventiei. Totodata procedura dureaza relativ putin (aproximativ 1 ora) si disconfortul este minim dupa interventie. Prin comparatie inserarea unui implant este mai simpla decat o extractie dentara.

Ce se intampla exact in timpul interventiei?

Descriem mai jos etapele clasice ale inserarii implantului dentar. Mentionam ca in functie de cazul clinic exista variatii ale acestei tehnici.

  1. La inceput se efectueaza o anestezie locala care asigura lipsa oricarei sensibilitati in zona de interventie timp de cateva ore.
  2. Pasul urmator presupune o incizie minima la nivelul gingiei, deasupra locului unde se va insera implantul pentru a localiza exact osul si a vizualiza forma acestuia.
  3. Urmeaza pregatirea locasului de inserare a implantului (un canal) la nivelul osului prin osteotomie. Aceasta etapa se realizeaza folosind o freza a carei dimensiune este similara cu cea a formei implantului. Pentru succesul interventiei acordam si acestui pas o deosebita atentie, aplicand presiuni minime si folosind racire cu ser fiziologic care previn incalzirea osului. Etapa de inserare a implantului poate fi resimtita ca o usoara vibratie care este in toate cazurile foarte bine tolerata.
  4. Urmatoarea etapa presupune inserarea implantului dentar in locul creat in os.
  5. Interventia se incheie cu sutura gingiei.
  6. Dupa inserarea implantului este nevoie de o perioada de vindecare de aproximativ 4 luni. Aceasta perioada este foarte importanta si necesara pentru a asigura trecerea de la stabilitatea primara (pur mecanica, data de inserarea solida la nivelul osului) la stabilitatea biologica (data de fuziunea implantului cu osul). Stabilitatea biologica sau osteointegrarea este cea care asigura in final mentinerea implantului in functiune pe termen foarte lung.

Pasul 3: Realizarea coroanelor

Image
Realizarea coroanelor

Dupa perioada de integrare osoasa in implantul dentar se ataseaza coroana dentara. Aceasta poate fi confectionata din diferite materiale in functie de zona care se reface. Coroanele si puntile dentare se pot efectua din zirconiu integral, zicorniu si ceramica sau metalo-ceramica.

Toate lucrarile efectuate in clinica noastra se realizeaza in colaborare cu un laborator dentar de top (Dr. Fischer). Pentru informatii complete referitoare la preturile pentru fiecare solutie de tratament oferita de noi accesati lista de preturi.

Etichete
consult,
costuri implant,
Dr. Fischer,
implant dentar
Categorii
Implantopedia
Ultima modificare
24 Februarie 2022