Raspundem pe scurt la cele mai frecvente intrebari venite de la pacientii nostri in legatura cu implanturile dentare.La cat timp dupa interventia de implant se pot pune lucrarile dentare?

La cat timp dupa interventia de implant se pot pune lucrarile dentare?

In medie este nevoie de 3-6 luni (3-4 luni la mandibula si 4-6 luni la maxilar) pentru ca implanturile dentare sa se ataseze de os (osteointegreze). Exista si situatii cand lucrarile dentare se pot plasa pe implanturi imediat sau in cateva zile (acest lucru depinde in primul calitatea osului). Putem discuta solutiile de tratament dupa analiza radiografiilor si a situatiei clinice.

De ce sa aleg implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt cel mai estetic si functional inlocuitor pentru dintii lipsa. Totodata implanturile reprezinta o solutie care imbunatateste sanatatea orala, mentin si stimuleaza oasele maxilar si mandibular si pastreaza fizionomia fetei.

Lucrari dentare pe dinti naturali sau pe implanturi dentare?

Multi pacienti se intreaba care este cea mai buna solutie: o lucrare pe dinti naturali sau pe implanturi dentare. Raspunsul depinde de starea dintilor naturali. Daca acestia sunt obturati pe canal (au nervul scos), au carii mari sau au coroane vechi atunci se poate justifica folosirea lor ca element de sustinere pentru lucrari dentare. Daca insa dintii naturali sunt sanatosi, nu au carii, nu au “nervul scos” atunci beneficiile unui implant dentar sunt indiscutabil mai mari.

Doare dupa interventia de implant?

Nu. Imediat dupa interventia chirurgicala si posibil inca 1-2 zile dupa, poate exista un disconfort care la majoritatea pacientilor este minim si poate fi usor gestionat cu anti-inflamatoare (ex. Nurofen Forte, Aulin). Pentru informatii detaliate privind problemele care pot aparea dupa interventia chirurgicala accesati Ce se intampla dupa interventie – Implant dentar.

Voi sta fara dinti dupa interventia de implant?

Nu. Dupa interventia chirurgicala se pot plasa lucrari dentare temporare pe perioada de vindecare. In unele cazuri se pot efectuta proteze semi-mobile.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezinta standardul maxim de calitate in stomatologie pentru inlocuirea dintilor absenti. Are aceleasi functii ca radacina dintilor naturali reprezentand un suport solid pentru coroane si punti dentare: sunt confectionate din titan fiind bio-compatibile si se ataseaza ferm de osul in care sunt inserate (se osteointegreaza).

Care sunt etapele inserarii un implant dentar?

Etapele inserarii unui implant dentar sunt: consult de specialitate, inserarea implantului (etapa chirurgicala) si fixarea dintelui artificial.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare?

Principalele beneficii si avantaje ale implanturilor dentare sunt enumerate mai jos. Pentru informatii detaliate puteti accesa Implantul dentar – avantaje si beneficii.

  • Estetica foarte buna
  • Masticatie similara cu cea a dintilor naturali
  • Rezistenta in timp excelenta
  • Dintii naturali raman intacti
  • Fonatie imbunatatita.

Este dureroasa interventia de implant dentar?

Nu, interventia chirurgicala este fara dureri. Aceasta este cea mai frecventa temere si una dintre primele intrebari din partea pacientilor. Inserarea unui implant este un procedeu mai usor suportat decat extractia dentara. Fiecare interventie are loc cu anestezie locala; pentru pacientii foarte stresati existand si alternative de sedare pentru confort maxim.

Pana la ce varsta se pot pune implanturi dentare?

Nu exista limita de varsta maxima. In cazul interventiilor de implant starea de sanatate generala este mult mai importanta decat varsta pacientului.

Cum se face igiena pentru implanturile dentare?

Lucrarile pe implant necesita aceeasi atentie si un mod de a face igiena orala ca si dintii naturali. In plus este nevoie de consult de specialitate periodic (cel putin 1 data pe an).

Este nevoie de un implant pentru fiecare dinte lipsa?

Nu! Nu este nevoie de un implant pentru fiecare dinte lipsa. In medie este nevoie de 6 pana la 8 implanturi pentru restaurarea totala a fiecarei arcade (maxilar sau mandibular).

Ce lucrari pot fi facute pe implanturile dentare?

  • Fixe: sunt fixate pe implanturi fie prin cimentare, fie prin insurubare. In acest fel se poate restaura un singur dinte lipsa (1 dinte pe 1 implant) sau mai multi dinti (pe 2 sau mai multe implanturi)
  • Mobile: exemplul cel mai concludent sunt protezele; acestea sunt fixate pe implanturi, dar se pot mobiliza si igieniza atunci cand este nevoie.

De ce sunt uneori necesare tomografiile dentare?

In cazurile mai dificile tomografiile dentare ne ajuta sa stabilim exact cantitatea precum si calitatea osului unde urmeaza sa fie inserat implantul. In acelasi timp o tomografie dentara ne permite sa localizam structuri care trebuie evitate la inserarea implantului (sinus maxilar sau nervi).