Etapele implantului dentar

Etape implant dentar

În mod clasic toate intervențiile de implant respectă următorii pași: consult de specialitate, inserția implantului și realizarea lucrării finale. În funcție de tehnica aleasă și de situația clinică, timpul necesar finalizării lucrării poate varia. De obicei este nevoie de aproximativ 4 luni pentru integrarea unui implant în osul mandibular și aproximativ 6 luni pentru un implant în osul maxilar. În funcție de vârstă, problemele de sănătate și situația osului există și posibilitatea de a insera implantul și de a realiza lucrarea finală într-o singură zi.

Image
Etapele implantului dentar

În marea majoritate a cazurilor etapele inserării unui implant dentar sunt următoarele: 

Prima etapă: Consult de specialitate

Ce se întâmplă Pe baza radiografiilor sau a tomografiilor se alege tipul de implant dentar, numărul și poziția la nivelul osului
Cât durează  30 minute
Cât costă Gratuit

Image
Consult de specialitate

În această etapă, pe baza radiografiilor și a eventualelor tomografii sau analize de sânge, se stabilește tipul de implant dentar, numărul acestora precum și poziția lor pe maxilar sau mandibulă. Tot acum vom stabili și tipul de lucrare protetică potrivită situației dumneavoastră – lucrare fixă sau semimobilă, precum și materialul din care se efectuează lucrarea –  zirconiu integral, zirconiu-ceramică sau metalo-ceramică.

De ce sunt uneori necesare tomografiile dentare? – În cazurile mai dificile tomografiile dentare ne ajută să stabilim exact cantitatea precum și calitatea osului unde urmează să fie inserat implantul. În același timp o tomografie dentară ne permite să localizăm structuri care trebuie evitate la inserarea implantului (sinus maxilar sau nervi).

Înțelegem că timpul este important pentru fiecare dintre pacienții noștri. De aceea în clinica noastră timpul de la primul consult și stabilirea planului de tratament și până la intervenția chirurgicală este de doar câteva zile.

A doua etapă: Inserarea implantului

Ce se întâmplă Etapa chirurgicală ce presupune inserția implantului dentar sub anestezie
Cât durează 1 oră (în medie)
Cât costă Implant AlfaBio – 250 Euro; Implant Megagen – 400 Euro

Etapa chirurgicală presupune inserarea implantului dentar sub anestezie folosind o tehnică nedureroasă. Contrar temerilor inițiale ale pacienților, aceasta etapă este în majoritatea cazurilor mai simplă decât extracțiile dentare. După această intervenție urmează o perioadă foarte importantă în care implantul dentar se atașează de os (biointegrează). Această perioadă durează aproximativ 4 luni pentru implanturile inferioare (mandibulă) și aproximativ 4-6 luni pentru implanturile superioare (osul maxilar)

Image
Medici

A treia etapă: Realizarea coroanelor sau punților dentare

Ce se întâmplă După 3-6 luni are loc etapa finală, protetica care presupune efectuarea lucrărilor dentare pe implant

Cât durează 3-5 zile

Cât costă Zirconiu – 800 Lei, Zirconiu Ceramică - 800 Lei, Ceramică – 650 Lei, Proteză implant – 2000 Lei

Image
Pacientă

Toate lucrările dentare pe implant efectuate în clinica noastră se realizează în colaborare cu un laborator dentar de top (Dr. Fischer). Lucrările dentare pot fi efectuate, în funcție de cerințele zonei care se reface, din zirconiu integral, zirconiu-ceramică sau metalo-ceramică. Este bine documentat faptul că implanturile dentare arată și se comportă ca dinții naturali. Dacă implantul a fost inserat corect, coroana dentară a fost făcută bine și igiena orală este bună, durata de viață a lucrării este zeci de ani.

Surse:
American Academy of Implant Dentistry- Dental Implants: Everything you need to know
Canadian Dental Association- Replacing Missing Teeth