Implant Dentar: Care este durata de viaţă a unui implant dentar?

Conţinut

Una dintre cele mai frecvente întrebări de la pacienți este "Care este durata de viață a unui împlant dentar?". Succesul în timp al lucrărilor pe implant depinde de 3 factori: procedura chirurgicală efectuată corect de către medic, pacient cu stare de sănătate generală bună, igienă orală corect efectuată.

Durată de viață medie pentru implanturile dentare este între 10 şi 30 de ani. Rata de succes este în medie de 97% pentru implanturile unidentare și 95% pentru lucrările pe mai mult de 2 implanturi pe o perioadă de 10 ani. Prin comparație rata de succes în cazul lucrărilor efectuate direct pe dinți naturali este de 75 - 85%. Prin comparație, lucrările cu sprijin pe dinți naturali au o durată de 7-10 ani din cauza riscului de apariție a cariilor.

Succesul în timp al implanturilor dentare are la bază și carateristicile de suprafață a titanului care permit fuziunea cu osul. Această proprietate, numită osteointegrarea implantului, asigură stabilitatea biologică necesară pentru menținerea în funcție a lucrărilor pe implant pe termen foarte lung.

Image
Infografic durată viaţă implant vs punte pe dinţi naturali

Implanturile dentare au cea mai mare rezistență în timp prin comparație cu celalte soluții de tratament în stomatologie.

Beneficiile implanturilor le depășesc pe cele ale altor soluții stomatologice inclusiv în ceea ce privește durata de viață. La ora actuală, tratamentul cu implanturi dentare reprezintă standardul maxim de calitate în stomatologia modernă.

Etichete
avantaje implant,
durata implant,
durată viaţă implant dentar,
implant dentar
Categorii
Implantopedia
Ultima modificare
5 Februarie 2022