Implantul dentar reprezinta la ora actuala alegerea cea mai potrivita pentru restaurarea dintilor pierduti. Lucrarile dentare pe implant au cateva caracteristici care le fac net superioare celorlalte variante cum ar fi lucrarile pe dinti naturali sau proteze mobile.

Dintii naturati raman intacti – Lucrarile pe implant se fac fara ca dintii naturali sa fie frezati. In acelasi timp implanturile preiau o parte din sarcina masticatorie reducand la minim fortele ce actioneaza pe dintii naturali.

Estetica si functionalitate excelenta –Lucrarile pe implant arata, se simt si functioneaza similar cu dintii naturali. Studiile arata ca restaurarile pe implant imbunatatesc semnificativ felul in care aratam, masticatia alimentelor, felul in care vorbim precum si sanatatea orala generala. Prezenta lucrarilor fixe si sigure pe implant inseamna si incredere in sine imbunatatita.

Rata de succes excelenta – Atunci cand sunt inserate printr-o tehnica corecta si cand sunt igienizate riguros rata de succes la 10 ani a unui implant dentar este de 95-97%.

Garantie pe termen lung – La ora actuala implanturile dentare sunt cea mai buna solutie stomatologica pe termen lung.  O lucrare pe implant are o durata de viata intre 10-30 de ani prin comparatie cu puntile dentare pe dinti naturali unde durata medie este de 7-10 ani.

Avantajos finaciar – Implanturile dentare reprezinta alegerea cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar pe termen lung. Explicatia sta in faptul ca rata de succes si durata de viata a unui implant este mai mare comparativ cu cea a altor lucrari stomatologice (punti pe dinti naturali, proteze mobile).