Etapele implantului dentar


Etape implant dentar

In mod clasic toate interventiile de implant respecta urmatorii pasi: consult de specialitate, insertia implantului si realizarea lucrarii finale. In functie de tehnica aleasa si de situatia clinica, timpul necesar finalizarii lucrarii poate varia. De obicei este nevoie de aproximativ 4 luni pentru integrarea unui implant  in osul mandibular si aproximativ 6 luni pentru un implant in osul maxilar. In functie de varsta, problemele de sanatate si situatia osului exista si posibilitatea de a insera implantul si de a realiza lucrarea finala intr-o singura zi.

In marea majoritate a cazurilor etapele inserarii unui implant dentar sunt urmatoarele:

Prima etapa: Consult de specialitate

Ce se intampla Pe baza radiografilor sau a tomografiilor se alege tipul de implant dentar, numarul si pozitia la nivelul osului
Cat dureaza  30 minute
Cat costa Gratuit

In aceasta etapa, pe baza radiografiilor si a eventualelor tomografii sau analize de sange, se stabileste tipului de implant dentar, numarul acestora precum si pozitia lor pe maxilar sau mandibula. Tot acum vom stabili si tipul de lucrare protetica potrivita situatiei dummneavoastra – lucrare fixa sau semimobila, precum si materialul din care se efectueaza lucrarea –  zirconiu integral, zirconiu-ceramica sau metalo-ceramica.

De ce sunt uneori necesare tomografiile dentare? – In cazurile mai dificile tomografiile dentare ne ajuta sa stabilim exact cantitatea precum si calitatea osului unde urmeaza sa fie inserat implantul. In acelasi timp o tomografie dentara ne permite sa localizam structuri care trebuie evitate la inserarea implantului (sinus maxilar sau nervi).

Intelegem ca timpul este important pentru fiecare dintre pacientii nostri. De aceea in clinica noastra timpul de la primul consult si stabilirea planului de tratament si pana la interventia chirurgicala este de doar cateva zile.

A doua etapa: Inserarea implantului

Ce se intampla Etapa chirurgicala ce prespune insertia implantului dentar sub anestezie
Cat dureaza 1 ora ( in medie)
Cat costa Implant AlfaBio – 250 Euro; Implant Megagen – 400 Euro

Etapa chirurgicala prespune inserarea implantului dentar sub anestezie folosind o tehnica nedureroasa. Contrar temerilor initiale ale pacientilor, aceasta etapa este in majoritatea cazurilor mai simpla decat extractiile dentare. Dupa aceasta interventie urmeaza o perioada foarte importanta in care implantul dentar se ataseaza de os (biointegreaza). Aceasta perioada dureaza aproximativ 4 luni pentru implanturile inferioare (mandibula) si aproximativ 4-6 luni pentru implanturile superioare ( osul maxilar)

A treia etapa: Realizarea coroanelor sau puntilor dentare

Ce se intampla Dupa 3-6 luni are loc etapa finala, protetica care presupune efectuarea lucrarilor dentare pe implant

Cat dureaza 3-5 zile

Cat costa Zirconiu – 800 Lei, Zirconiu Ceramica-800 Lei, Ceramica – 650 Lei, Proteza implant – 2000 Lei

Toate lucrarile dentare pe implant efectuate in clinica noastra se realizeaza in colaborare cu un laborator dentar de top ( Dr. Fischer). Lucrarile dentare pot fi efectuate, in functie de cerintele zonei care se reface, din zirconiu integral, zirconiu-ceramica sau metalo-ceramica. Este bine documentat faptul ca implanturile dentare arata si se comporta ca dintii naturali. Daca implantul a fost inserat corect, coroana dentara a fost facuta bine si igiena orala este buna, durata de viata a lucrarii este zeci de ani.

Surse:
American Academy of Implant Dentistry- 
Dental Implants: Everything you need to know
Canadian Dental Association-
 Replacing Missing Teeth

ÎNCHIDE gina-300x298

Dr. Bogdan Calenic

MEDIC STOMATOLOG

Programare Online 0755 044 047