
Dinții naturali rămân intacți
Dinții naturali rămân intacți
Estetică și
excelentă. funcționalitate
Rată de succes excelentă.
Garanție pe termen lung.
Avantajos financiar.
Proteze cu ancorare pe implant.
Este pasul la finalul caruia putem raspunde la intrebarile dumneavoastra: ” Care este solutia de tratament?”, “Care sunt costurile?“, “Cat dureaza?”
Raspunsul la aceste intrebari se poate face dupa analiza in detaliu a radiografiilor sau tomografiilor dentare, a situatiei clinice si a starii de sanatate generala. Pe baza acestor elemente putem decide: care este tipul de implant dentar necesar; de cate implanturi este nevoie; unde trebuie inserate acestea la nivelul osului; care este felul in care muscati; care este calitatea osului maxilar sau mandibular. Toate aceastea ne permit realizarea unei interventii sigure, nedureroase si cu rezultate bune in timp. Tot in aceasta sedinta se stabileste si ce lucrare protetica este necesara: integral zirconiu, zirconiu si ceramica sau metalo-ceramica.
Pentru pacientii foarte anxiosi oferim alternative care sa confere un plus de confort in timpul interventiei.
Astfel pe langa anestezia locala putem folosi medicatie sedativa, anti-anxiolitica sau inhalo-sedare.
Acest pas presupune o inverventie mini-chirurgicala, nedureroasa prin care inseram implantul la nivelul osului. Contrar eventualelor temeri ale pacientilor, realitatea este ca nu veti avea nicio sensibilitate in timpul interventiei. Totodata procedura dureaza relativ putin (aproximativ 1 ora) si disconfortul este minim dupa interventie. Prin comparatie inserarea unui implant este mai simpla decat o extractie dentara.
Descriem mai jos etapele clasice ale inserarii implantului dentar. Mentionam ca in functie de cazul clinic exista variatii ale acestei tehnici
Dupa perioada de integrare osoasa in implantul dentar se ataseaza coroana dentara. Aceasta poate fi confectionata din diferite materiale in functie de zona care se reface. Coroanele si puntile dentare se pot efectua din zirconiu integral, zicorniu si ceramica sau metalo-ceramica. Toate lucrarile efectuate in clinica noastra se realizeaza in colaborare cu un laborator dentar de top ( Dr Fischer). Pentru informatii complete referitoare la preturile pentru fiecare solutie de tratament oferita de noi accesati Lista de Preturi.
Implantul dentar reprezinta la ora actuala alegerea cea mai potrivita pentru restaurarea dintilor pierduti. Lucrarile dentare pe implant au cateva caracteristici care le fac net superioare celorlalte variante cum ar fi lucrarile pe dinti naturali sau proteze mobile.
Implanturile dentare reprezinta alegerea cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar pe termen lung. Expicatia sta in faptul ca rata de succes si durata de viata a unui implant este mai mare comparativ cu cea a altor lucrari stomatologice (punti pe dinti naturali, proteze mobile).
Raspundem pe scurt la cele mai frecvente intrebari venite de la pacientii nostri in legatura cu implanturile dentare.
In medie este nevoie de 3-6 luni (3-4 luni la mandibula si 4-6 luni la maxilar) pentru ca implanturile dentare sa se ataseze de os ( osteointegreze). Exista si situatii cand lucrarile dentare se pot plasa pe implanturi imediat sau in cateva zile ( acest lucru depinde in primul calitatea osului ). Putem discuta solutiile de tratament dupa analiza radiografiilor si a situatiei clinice
Implanturile dentare sunt cel mai estetic si functional inlocuitor pentru dintii lipsa. Totodata implanturile reprezinta o solutie care imbunatateste sanatatea orala, mentin si stimuleaza oasele maxilar si mandibular si pastreaza fizionomia fetei.
Nu. Dupa interventia chirurgicala se pot plasa lucrari dentare temporare pe perioada de vindecare. In unele cazuri se pot efectuta proteze semi-mobile.
Nu. Imediat dupa interventia chirurgicala si posibil inca 1-2 zile dupa, poate exista un disconfort care la majoritatea pacientilor este minim si poate fi usor gestionat cu anti-inflamatoare ( ex. Nurofen Forte, Aulin). Pentru informatii detaliate privind problemele care pot aparea dupa interventia chirurgicala accesati Ce se intampla dupa interventie – Implant dentar.
Nu exista limita de varsta maxima. In cazul interventiilor de implant starea de sanatate generala este mult mai importanta decat varsta pacientului.
Lucrarile pe implant necesita aceeasi atentie si mod de a face igiena orala ca si dintii naturali. In plus este nevoie de consult de specialitate periodic ( cel putin 1 data pe an). Pentru informatii complete privind igiena dentara pe implant va rog accesati: Implant dentar – intretinere si igiena
Multi pacienti se intreaba care este cea mai buna solutie: o lucrare pe dinti naturali sau pe implanturi dentare. Raspunsul depinde de starea dintilor naturali. Daca acestia sunt obturati pe canal (au nervul scos), au carii mari sau au coroane vechi atunci se poate justifica folosirea lor ca element de sustinere pentru lucrari dentare. Daca insa dintii naturali sunt sanatosi, nu au carii, nu au “nervul scos” atunci beneficiile unui implant dentar sunt indiscutabil mai mari.
Succesul in timp al lucrarilor pe implant depinde de 3 factori: procedura chirurgicala efectuata corect de catre medic, pacient cu stare de sanatate generala buna, igiena orala corect efectuata. Durata de viata medie pentru implanturile dentare este intre 10-30 de ani. Rata de succes este in medie de 97% pentru implanturile unidentare si 95% pentru lucrarile pe mai mult de 2 implanturi pe o perioada de 10 ani. Prin comparatie rata de succes in cazul lucrarilor efectuate direct pe dinti naturali este de 75-85%. Prin comparatie lucrarile cu sprijin pe dinti naturali au o durata de 7-10 ani datorita riscului de aparitie a cariilor. Succesul in timp al implanturilor dentare are la baza si carateristicile de suprafata a titanului care permit fuziunea cu osul. Aceasta proprietate, numita osteointegrarea implantului, asigura stabilitatea biologica necesara pentru mentinerea in functie a lucrarilor pe implant pe termen foarte lung.
Rata de suces lucrari pe implant si pe dinti naturali.
Etapele inserarii unui implant dentar sunt : consult de specialitate, inserarea implantului ( etapa chirurgicala) si fixarea dintelui artificial. Pentru informatii complete despre desfasurarea, durata si costul fiecarei etape, accesati Implant Dentar Etape.
Nu, interventia chirurgicala este fara dureri. Aceasta este cea mai frecventa temere si una dintre primele intrebari din partea pacientilor. Inserarea unui implant este un procedeu mai usor suportat decat extractia dentara. Fiecare interventie are loc cu anestezie locala; pentru pacientii foarte stresati existand si alternative de sedare pentru confort maxim.
Nu! Nu este nevoie de 1 implant pentru fiecare dinte lipsa. In medie este nevoie de 6 pana la 8 implanturi pentru restaurarea totala a fiecarei arcade ( maxilar sau mandibular).
Implanturile dentare sunt elementele de sustinere pentru multe tipuri de lucrari dentare. Ele pot fi impartite in doua mari grupuri:
– Fixe: sunt fixate pe implanturi fie prin cimentare fie prin insurubare. In acest fel se poate restaura un singur dinte lipsa (1 dinte pe 1 implant) sau mai multi dinti ( pe 2 sau mai multe implanturi)
-Mobile: exemplul cel mai concludent sunt protezele; acestea sunt fixate pe implanturi dar se pot mobiliza si igieniza atunci cand este nevoie.
la doar
€400
Un implant dentar sanatos inseamna un implant care este stabil si nedureros. Factorii cei mai importanti care mentin implantul functional sunt: absenta infectiei pre sau post interventia chirurgicala, plasarea implantului in os sanatos, lucrari dentare care nu suprasolicita implantul, tehnica si experienta implantologului. La acestia se adauga sanatatea generala a pacientului si igiena orala a acestuia.