Implant dentar


Dinții naturali
rămân intacți

Estetică și
funcționalitate
excelentă.

Rată de succes  
excelentă.

Dr. Calenic - implant dentar

Garanție pe
termen lung.

Avantajos
financiar.

Proteze
cu ancorare
pe implant.

Etape implant dentar

PASUL 1 Consult de Specialitate 2-5 zile

Este pasul la finalul caruia putem raspunde la intrebarile dumneavoastra: ” Care este solutia de tratament?”, “Care sunt costurile?“, “Cat dureaza?”
Raspunsul la aceste intrebari se poate face dupa analiza in detaliu a radiografiilor sau tomografiilor dentare, a situatiei clinice si a starii de sanatate generala. Pe baza acestor elemente putem decide: care este tipul de implant dentar necesar; de cate implanturi este nevoie; unde trebuie inserate acestea la nivelul osului; care este felul in care muscati; care este calitatea osului maxilar sau mandibular. Toate aceastea ne permit realizarea unei interventii sigure, nedureroase si cu rezultate bune in timp. Tot in aceasta sedinta se stabileste si ce lucrare protetica este necesara: integral zirconiu, zirconiu si ceramica sau metalo-ceramica.

Pentru pacientii foarte anxiosi oferim alternative care sa confere un plus de confort in timpul interventiei. Astfel pe langa anestezia locala putem folosi medicatie sedativa, anti-anxiolitica sau inhalo-sedare.

PASUL 2 Inserarea Implantului până la 4 luni

Acest pas presupune o inverventie mini-chirurgicala, nedureroasa prin care inseram implantul la nivelul osului. Contrar eventualelor temeri ale pacientilor, realitatea este ca nu veti avea nicio sensibilitate in timpul interventiei. Totodata procedura dureaza relativ putin (aproximativ 1 ora)  si disconfortul este minim dupa interventie. Prin comparatie inserarea unui implant este mai simpla decat o extractie dentara.

Ce se intampla exact in timpul interventiei?

Descriem mai jos etapele clasice ale inserarii implantului dentar. Mentionam ca in functie de cazul clinic exista variatii ale acestei tehnici

 • 1La inceput se efectueaza o anestezie locala care asigura lipsa oricarei sensibilitati in zona de interventie timp de cateva ore.
 • 2Pasul urmator presupune o incizie minima la nivelul gingiei, deasupra locului unde se insera implantul pentru a localiza exact osul si a vizualiza forma acestuia.
 • 3Urmeaza pregatirea locasului de inserare a implantului (un canal) la nivelul osului prin osteotomie. Aceasta etapa se realizeaza folosind o freza a carei dimensiune este similara cu cea a formei implantului. Pentru succesul interventiei acordam si acestui pas o deosebita atentie, aplicand presiuni minime si folosind racire cu ser fiziologic care previn incalzirea osului. Etapa de inserare a implantului poate fi resimtita ca o usoara vibratie care este in toate cazurile foarte bine tolerata.
 • 4Urmatoarea etapa presupune inserarea implantului dentar in locul creat in os.
 • 5Interventia se incheie cu sutura gingiei
 • 6Dupa inserarea implantului este nevoie de o perioada de vindecare de aproximativ 4 luni . Aceasta perioada este  foarte importanta si necesara pentru a asigura trecerea de la stabilitatea primara (pur mecanica, data de inserarea solida la nivelul osului) la stabilitatea biologica (data de fuziunea implantului cu osul). Stabilitatea biologica sau osteointegrarea este cea care asigura in final mentinerea implantului in functiune pe termen foarte lung.

PASUL 3Realizarea Coroanelor

Dupa perioada de integrare osoasa in implantul dentar se ataseaza coroana dentara. Aceasta poate fi confectionata din diferite materiale in functie de zona care se reface. Coroanele si puntile dentare se pot efectua din zirconiu integral, zicorniu si ceramica sau metalo-ceramica. Toate lucrarile efectuate in clinica noastra se realizeaza in colaborare cu un laborator dentar de top ( Dr Fischer).  Pentru informatii complete referitoare la preturile pentru fiecare solutie de tratament oferita de noi accesati Lista de Preturi.

Aveți nevoie de o consultație?

Avantaje implant dentar

Implantul dentar reprezinta la ora actuala alegerea cea mai potrivita pentru restaurarea dintilor pierduti. Lucrarile dentare pe implant au cateva caracteristici care le fac net superioare celorlalte variante cum ar fi lucrarile pe dinti naturali sau proteze mobile.

Dinții naturali rămân intacți 

Lucrarile pe implant se fac fara ca dintii naturali sa fie frezati. In acelasi timp implanturile preiau o parte din sarcina masticatorie reducand la minim fortele ce actioneaza pe dintii naturali.

Estetică și funcționalitate excelentă

Lucrarile pe implant arata, se simt si functioneaza similar cu dintii naturali. Studiile arata ca restaurarile pe implant imbunatatesc semnificativ felul in care aratam, masticatia alimentelor, felul in care vorbim precum si sanatatea orala generala.

Rată de succes
excelentă

Atunci cand sunt inserate printr-o tehnica corecta si cand sunt igienizate riguros rata de succes la 10 ani a unui implant dentar este de 95-97%.

Proteze mobile

Lucrarile pe implant se fac fara ca dintii naturali sa fie frezati. In acelasi timp implanturile preiau o parte din sarcina masticatorie reducand la minim fortele ce actioneaza pe dintii naturali.

Garanție pe termen lung

La ora actuala implanturile dentare sunt cea mai buna solutie stomatologica pe termen lung.  O lucrare pe implant are o durata de viata intre 10-30 de ani prin comparatie cu puntile dentare pe dinti naturali unde durata medie este de 7-10 ani.

Avantajos finaciar

Implanturile dentare reprezinta alegerea cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar pe termen lung. Expicatia sta in faptul ca rata de succes si durata de viata a unui implant este mai mare comparativ cu cea a altor lucrari stomatologice (punti pe dinti naturali, proteze mobile).

Întrebări frecvente

Raspundem pe scurt la cele mai frecvente intrebari venite de la pacientii nostri in legatura cu implanturile dentare.

 • La cat timp dupa interventia de implant se pot pune lucrarile dentare?

  In medie este nevoie de 3-6 luni (3-4 luni la mandibula si 4-6 luni la maxilar) pentru ca implanturile dentare sa se ataseze de os ( osteointegreze). Exista si situatii cand lucrarile dentare se pot plasa pe implanturi imediat sau in cateva zile ( acest lucru depinde in primul calitatea osului ). Putem discuta solutiile de tratament dupa analiza radiografiilor si a situatiei clinice

 • De ce sa aleg implanturile dentare?

  Implanturile dentare sunt cel mai estetic si functional inlocuitor pentru dintii lipsa. Totodata implanturile reprezinta o solutie care imbunatateste sanatatea orala, mentin si stimuleaza oasele maxilar si mandibular si pastreaza fizionomia fetei.

 • Voi sta fara dinti dupa interventia de implant?

  Nu. Dupa interventia chirurgicala se pot plasa lucrari dentare temporare pe perioada de vindecare. In unele cazuri se pot efectuta proteze semi-mobile.

 • Doare dupa interventia de implant?

  Nu. Imediat dupa interventia chirurgicala si posibil inca 1-2 zile dupa, poate exista un disconfort care la majoritatea pacientilor este minim si poate fi usor gestionat cu anti-inflamatoare ( ex. Nurofen Forte, Aulin). Pentru informatii detaliate privind problemele care pot aparea dupa interventia chirurgicala accesati Ce se intampla dupa interventie – Implant dentar.

 • Pana la ce varsta se pot pune implanturi dentare?

  Nu exista limita de varsta maxima. In cazul interventiilor de implant starea de sanatate generala este mult mai importanta decat varsta pacientului.

 • Cum se face igiena pentru implanturile dentare?

  Lucrarile pe implant necesita aceeasi atentie si mod de a face igiena orala ca si dintii naturali. In plus este nevoie de consult de specialitate periodic ( cel putin 1 data pe an). Pentru informatii complete privind igiena dentara pe implant va rog accesati: Implant dentar – intretinere si igiena

 • Lucrari dentare pe dinti naturali sau pe implanturi dentare?

  Multi pacienti se intreaba care este cea mai buna solutie: o lucrare pe dinti naturali sau pe implanturi dentare. Raspunsul depinde de starea dintilor naturali. Daca acestia sunt obturati pe canal (au nervul scos), au carii mari sau au coroane vechi atunci se poate justifica folosirea lor ca element de sustinere pentru lucrari dentare. Daca insa dintii naturali sunt sanatosi, nu au carii, nu au “nervul scos” atunci beneficiile unui implant dentar sunt indiscutabil mai mari.

 • Care este durata de viata a unui implant dentar?

  Succesul in timp al lucrarilor pe implant depinde de 3 factori:  procedura chirurgicala efectuata corect de catre medic, pacient cu stare de sanatate generala buna, igiena orala corect efectuata. Durata de viata medie pentru implanturile dentare este intre 10-30 de ani. Rata de succes este in medie de 97% pentru implanturile unidentare si 95% pentru lucrarile pe mai mult de 2 implanturi pe o perioada de 10 ani. Prin comparatie rata de succes in cazul lucrarilor efectuate direct pe dinti naturali este de 75-85%. Prin comparatie lucrarile cu sprijin pe dinti naturali au o durata de 7-10 ani datorita riscului de aparitie a cariilor. Succesul in timp al implanturilor dentare are la baza si carateristicile de suprafata a titanului care permit fuziunea cu osul. Aceasta proprietate, numita osteointegrarea implantului, asigura stabilitatea biologica necesara pentru mentinerea in functie a lucrarilor pe implant pe termen foarte lung.

  rata de succes implant dentarRata de suces lucrari pe implant si pe dinti naturali.

 • Care sunt etapele inserarii un implant dentar?

  Etapele inserarii unui implant dentar sunt : consult de specialitate, inserarea implantului ( etapa chirurgicala) si fixarea dintelui artificial. Pentru informatii complete despre desfasurarea, durata si costul fiecarei etape, accesati Implant Dentar Etape.

 • Este dureroasa interventia de implant dentar?

  Nu, interventia chirurgicala este fara dureri. Aceasta este cea mai frecventa temere si una dintre primele intrebari din partea pacientilor. Inserarea unui implant este un procedeu mai usor suportat decat extractia dentara. Fiecare interventie are loc cu anestezie locala; pentru pacientii foarte stresati existand si alternative de sedare pentru confort maxim.

 • Este nevoie de un implant pentru fiecare dinte lipsa?

  Nu! Nu este nevoie de 1 implant pentru fiecare dinte lipsa. In medie este nevoie de 6 pana la 8 implanturi pentru restaurarea totala a fiecarei arcade ( maxilar sau mandibular).

 • Ce lucrari pot fi facute pe implanturile dentare?

  Implanturile dentare sunt elementele de sustinere pentru multe tipuri de lucrari dentare. Ele pot fi impartite in doua mari grupuri:
  – Fixe: sunt fixate pe implanturi fie prin cimentare fie prin insurubare. In acest fel se poate restaura un singur dinte lipsa (1 dinte pe 1 implant) sau mai multi dinti ( pe 2 sau mai multe implanturi)
  -Mobile: exemplul cel mai concludent sunt protezele; acestea sunt fixate pe implanturi dar se pot mobiliza si igieniza atunci cand este nevoie.

la doar

€250

€400

Factori de risc

Un implant dentar sanatos inseamna un implant care este stabil si nedureros. Factorii cei mai importanti care mentin implantul functional sunt: absenta infectiei pre sau post interventia chirurgicala, plasarea implantului in os sanatos, lucrari dentare care nu suprasolicita implantul, tehnica si experienta implantologului. La acestia se adauga sanatatea generala a pacientului si igiena orala a acestuia.

Factori pozitivi

 • Os dens cu volum mare
 • Pacient mai tanar de 65 de ani
 • Experienta implantologului
 • Igiena orala buna
 • Lungimea implantului mai mare de 8mm
 • Consult de specialitate periodic dupa insertia implanturilor

Factori negativi

 • Os spongios cu volum mic
 • Pacient peste 65 de ani
 • Lucrari dentare fixate inainte de osteointegrare
 • Experienta implantolog limitata
 • Diabet, osteoparaza
 • Igiena orala deficitara
 • Fumatul cronic

Succesul in timp al unui implant dentar depinde de o serie de factori care tin atat de caracteristicile pacientului cat si de experienta implantologului:

 • Calitatea osului Cantitatea si calitatea osului sunt esentiale pentru succesul unui implant. De aceea inainte de interventia chirurgicala sunt necesare radiografiile panoramice si eventual tomografiile computerizate. Durata de viata a implanturilor depinde foarte mult de densitatea osoasa combinata cu un volum osos suficient. Rata de esec cea mai ridicata o au implanturile dentare in os maxilar cu densitate mica sau cele  in os mandibular foarte resorbit.
 • Starea de sanatate generala O rata de esec a tratemetului crescuta o au pacientii cu afectiuni sistemice cum ar fi: diabet zaharat – unde poate creste rata de infectii la nivelul osului datorita circulatiei sangvine deficitare; osteoporoza –  se presupune ca in aceste cazuri oasele au o densitate mai mica ceea ce scade stabilitatea mecanica a implanturilor; infectii orale – pacienti cu parodontopatii cronice “parodontoza” pot contamina locul implantului cu bacterii provenind de la dintii cu afectiuni parodontale.
 • Igiena orala Igiena orala deficitara duce in timp scurt la inflamatii ale gingiei si in final a osului datorita acumularii de bacterii orale si in cazuri severe a tartrului supra- sau subgingival.
 • Varsta Nu exista un conses intre specialisti in ceea ce priveste varsta si succesul in timp al implantulurilor dentare. Ceea ce trebuie retinut insa este ca pentru pacientii de peste 60 de ani vor fi nevoie de timpi mai mari de vindecare datorita schimbarilor care au loc la nivelul compozitiei osului.
 • Obiceiuri orale vicioase Pacientii care fumeaza sau sufera de bruxism au rate de esec a tratamenului pe implant mai mari. Studiile arata ca fumatorii sunt de 2 ori mai predispusi sa piarda un implant. Bruxismului duce si el in timp retractie osoasa si scaderea stabilitatii implantului.Problema apare pentru ca implanturile si osul din jurul lor sunt supuse permanent unor forte mai mari decat normalul.
 • Experienta implantologului Un clinician experiemntat decide corect asupra locului de insertie a implantului in os, tipului de implant, tehnica de chirurgie adecvata cazului, lucrarii dentare finale.

Vreau să fiu apelat

ÎNCHIDE gina-300x298

Dr. Bogdan Calenic

MEDIC STOMATOLOG

Programare Online 0755 044 047