Implant dentar


Dinții naturali
rămân intacți

Estetică și
funcționalitate
excelentă.

Rată de succes  
excelentă.

Dr. Calenic - implant dentar

Garanție pe
termen lung.

Avantajos
financiar.

Proteze
cu ancorare
pe implant.

Etape implant dentar

PASUL 1 Consult de Specialitate 2-5 zile

Este pasul la finalul căruia putem răspunde la întrebările dumneavoastră: ” Care este soluția de tratament?”, “Care sunt costurile?“, “Cât durează?”
Răspunsul la aceste întrebări se poate face după analiza în detaliu a radiografiilor sau tomografiilor dentare, a situației clinice și a stării de sănătate generală. Pe baza acestor elemente putem decide: care este tipul de implant dentar necesar; de câte implanturi este nevoie; unde trebuie inserate acestea la nivelul osului; care este felul în care mușcați; care este calitatea osului maxilar sau mandibular. Toate acestea ne permit realizarea unei intervenții sigure, nedureroase și cu rezultate bune în timp. Tot în această ședință se stabilește și ce lucrare protetică este necesară: integral zirconiu, zirconiu și ceramică sau metalo-ceramică.

Pentru pacienții foarte anxioși oferim alternative care să confere un plus de confort în timpul intervenției.
Astfel pe lângă anestezia locală putem folosi medicație sedativă, anti-anxiolitică sau inhalo-sedare.

PASUL 2 Inserarea Implantului până la 4 luni

Acest pas presupune o intervenție mini-chirurgicală, nedureroasă prin care inserăm implantul la nivelul osului. Contrar eventualelor temeri ale pacienților, realitatea este că nu veți avea nicio sensibilitate în timpul intervenției. Totodată procedura durează relativ puțin (aproximativ 1 oră) și disconfortul este minim după intervenție. Prin comparație înserarea unui implant este mai simplă decât o extracție dentară.

Ce se întâmplă exact în timpul intervenției?

Descriem mai jos etapele clasice ale inserării implantului dentar. Menționăm că în funcție de cazul clinic exista variații ale acestei tehnici

 • 1La început se efectuează o anestezie locală care asigură lipsa oricărei sensibilități în zona de intervenție timp de câteva ore.
 • 2Pasul următor presupune o incizie minimă la nivelul gingiei, deasupra locului unde se insera implantul pentru a localiza exact osul și a vizualiza forma acestuia.
 • 3Urmează pregătirea locașului de inserare a implantului (un canal) la nivelul osului prin osteotomie. Această etapă se realizează folosind o freză a cărei dimensiune este similară cu cea a formei implantului. Pentru succesul intervenției acordăm și acestui pas o deosebită atenție, aplicând presiuni minime și folosind răcire cu ser fiziologic care previn încălzirea osului. Etapa de inserare a implantului poate fi resimțită ca o ușoară vibrație care este în toate cazurile foarte bine tolerată.
 • 4Următoarea etapă presupune inserarea implantului dentar în locul creat în os.
 • 5Intervenția se încheie cu sutura gingiei
 • 6După inserarea implantului este nevoie de o perioadă de vindecare de aproximativ 4 luni. Această perioadă este foarte importantă și necesară pentru a asigura trecerea de la stabilitatea primară (pur mecanică, dată de inserarea solidă la nivelul osului) la stabilitatea biologică (dată de fuziunea implantului cu osul). Stabilitatea biologică sau osteointegrarea este cea care asigură în final menținerea implantului în funcțiune pe termen foarte lung.

PASUL 3Realizarea Coroanelor

După perioada de integrare osoasă în implantul dentar se atașează coroană dentară. Aceasta poate fi confecționată din diferite materiale în funcție de zona care se reface. Coroanele și punțile dentare se pot efectua din zirconiu integral, zicorniu și ceramică sau metalo-ceramică. Toate lucrările efectuate în clinica noastră se realizează în colaborare cu un laborator dentar de top (Dr Fischer). Pentru informații complete referitoare la prețurile pentru fiecare soluție de tratament oferită de noi accesați Lista de Prețuri.

Aveți nevoie de o consultație?

Avantaje implant dentar

Implantul dentar reprezintă la ora actuală alegerea cea mai potrivită pentru restaurarea dinților pierduți. Lucrările dentare pe implant au câteva caracteristici care le fac net superioare celorlalte variante cum ar fi lucrările pe dinți naturali sau proteze mobile.

Dinții naturali rămân intacți 

Lucrările pe implant se fac fără ca dinții naturali să fie frezați. În același timp implanturile preiau o parte din sarcina masticatorie reducând la minim forțele ce acționează pe dinții naturali.

Estetică și funcționalitate excelentă

Lucrările pe implant arată, se simt și funcționează similar cu dinții naturali. Studiile arată că restaurările pe implant îmbunătățesc semnificativ felul în care arătam, masticația alimentelor, felul în care vorbim precum și sănătatea orală generală.

Rată de succes
excelentă

Atunci când sunt inserate printr-o tehnică corectă și când sunt igienizate riguros rata de succes la 10 ani a unui implant dentar este de 95-97%.

Proteze mobile

Lucrările pe implant se fac fără ca dinții naturali să fie frezați. În același timp implanturile preiau o parte din sarcina masticatorie reducând la minim forțele ce acționează pe dinții naturali.

Garanție pe termen lung

La ora actuală implanturile dentare sunt cea mai bună soluție stomatologică pe termen lung.  O lucrare pe implant are o durată de viață între 10-30 de ani prin comparație cu punțile dentare pe dinți naturali unde durata medie este de 7-10 ani.

Avantajos financiar

Implanturile dentare reprezintă alegerea cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar pe termen lung. Explicația stă în faptul că rata de succes și durata de viață a unui implant este mai mare comparativ cu cea a altor lucrări stomatologice (punți pe dinți naturali, proteze mobile).

Întrebări frecvente

Răspundem pe scurt la cele mai frecvente întrebări venite de la pacienții noștri în legătură cu implanturile dentare.

 • La cât timp după intervenția de implant se pot pune lucrările dentare?

  În medie este nevoie de 3-6 luni (3-4 luni la mandibulă și 4-6 luni la maxilar) pentru ca implanturile dentare să se atașeze de os (osteointegreze). Există și situații când lucrările dentare se pot plasa pe implanturi imediat sau în câteva zile (acest lucru depinde în primul calitatea osului). Putem discuta soluțiile de tratament după analiza radiografiilor și a situației clinice

 • De ce să aleg implanturile dentare?

  Implanturile dentare sunt cel mai estetic și funcțional înlocuitor pentru dinții lipsă. Totodată implanturile reprezintă o soluție care îmbunătățește sănătatea orală, mențin și stimulează oasele maxilar și mandibular și păstrează fizionomia feței.

 • Voi sta fără dinți după intervenția de implant?

  Nu. După intervenția chirurgicală se pot plasa lucrări dentare temporare pe perioada de vindecare. În unele cazuri se pot efectua proteze semi-mobile.

 • Doare după intervenția de implant?

  Nu. Imediat după intervenția chirurgicală și posibil încă 1-2 zile după, poate există un disconfort care la majoritatea pacienților este minim și poate fi ușor gestionat cu anti-inflamatoare ( ex. Nurofen Forte, Aulin). Pentru informații detaliate privind problemele care pot apărea după intervenția chirurgicală accesați Ce se întâmplă după intervenție – Implant dentar.

 • Până la ce vârstă se pot pune implanturi dentare?

  Nu există limită de vârstă maximă. În cazul intervențiilor de implant starea de sănătate generală este mult mai importantă decât vârsta pacientului.

 • Cum se face igiena pentru implanturile dentare?

  Lucrările pe implant necesită aceeași atenție și mod de a face igienă orală ca și dinții naturali. În plus este nevoie de consult de specialitate periodic ( cel puțin 1 dată pe an). Pentru informații complete privind igiena dentară pe implant vă rog accesați: Implant dentar – întreținere și igienă

 • Lucrări dentare pe dinți naturali sau pe implanturi dentare?

  Mulți pacienți se întreabă care este cea mai bună soluție: o lucrare pe dinți naturali sau pe implanturi dentare. Răspunsul depinde de starea dinților naturali. Dacă aceștia sunt obturați pe canal (au nervul scos), au carii mari sau au coroane vechi atunci se poate justifica folosirea lor ca element de susținere pentru lucrări dentare. Dacă însă dinții naturali sunt sănătoși, nu au carii, nu au “nervul scos” atunci beneficiile unui implant dentar sunt indiscutabil mai mari.

 • Care este durata de viață a unui implant dentar?

  Succesul in timp al lucrarilor pe implant depinde de 3 factori:  procedura chirurgicala efectuata corect de catre medic, pacient cu stare de sanatate generala buna, igiena orala corect efectuata. Durata de viata medie pentru implanturile dentare este intre 10-30 de ani. Rata de succes este in medie de 97% pentru implanturile unidentare si 95% pentru lucrarile pe mai mult de 2 implanturi pe o perioada de 10 ani. Prin comparatie rata de succes in cazul lucrarilor efectuate direct pe dinti naturali este de 75-85%. Prin comparatie lucrarile cu sprijin pe dinti naturali au o durata de 7-10 ani datorita riscului de aparitie a cariilor. Succesul in timp al implanturilor dentare are la baza si carateristicile de suprafata a titanului care permit fuziunea cu osul. Aceasta proprietate, numita osteointegrarea implantului, asigura stabilitatea biologica necesara pentru mentinerea in functie a lucrarilor pe implant pe termen foarte lung.

  rata de succes implant dentarRata de succes lucrări pe implant și pe dinți naturali.

 • Care sunt etapele inserării un implant dentar?

  Etapele inserării unui implant dentar sunt: consult de specialitate, inserarea implantului (etapă chirurgicală) și fixarea dintelui artificial. Pentru informații complete despre desfășurarea, durata și costul fiecărei etape, accesați Implant Dentar Etape.

 • Este dureroasă intervenția de implant dentar?

  Nu, intervenția chirurgicală este fără dureri. Aceasta este cea mai frecventă temere și una dintre primele întrebări din partea pacienților. Inserarea unui implant este un procedeu mai ușor suportat decât extracția dentară. Fiecare intervenție are loc cu anestezie locală; pentru pacienții foarte stresați existând și alternative de sedare pentru confort maxim.

 • Este nevoie de un implant pentru fiecare dinte lipsă?

  Nu! Nu este nevoie de 1 implant pentru fiecare dinte lipsă. În medie este nevoie de 6 până la 8 implanturi pentru restaurarea totală a fiecărei arcade (maxilar sau mandibular).

 • Ce lucrări pot fi făcute pe implanturile dentare?

  Implanturile dentare sunt elementele de susținere pentru multe tipuri de lucrări dentare. Ele pot fi împărțite în două mari grupuri:
  – Fixe: sunt fixate pe implanturi fie prin cimentare fie prin înșurubare. În acest fel se poate restaura un singur dinte lipsă (1 dinte pe 1 implant) sau mai mulți dinți (pe 2 sau mai multe implanturi)
  -Mobile: exemplul cel mai concludent sunt protezele; acestea sunt fixate pe implanturi dar se pot mobiliza și igieniza atunci când este nevoie.

la doar

€250

€400

Factori de risc

Un implant dentar sănătos înseamnă un implant care este stabil și nedureros. Factorii cei mai importanți care mențin implantul funcțional sunt: absența infecției pre sau post intervenția chirurgicală, plasarea implantului în os sănătos, lucrări dentare care nu suprasolicită implantul, tehnica și experiența implantologului. La aceștia se adaugă sănătatea generală a pacientului și igiena orală a acestuia.

Factori pozitivi

 • Os dens cu volum mare
 • Pacient mai tânăr de 65 de ani
 • Experiența implantologului
 • Igiena orală bună
 • Lungimea implantului mai mare de 8mm
 • Consult de specialitate periodic după inserția implanturilor

Factori negativi

 • Os spongios cu volum mic
 • Pacient peste 65 de ani
 • Lucrări dentare fixate înainte de osteointegrare
 • Experiență implantolog limitată
 • Diabet, osteoparază
 • Igienă orală deficitară
 • Fumatul cronic

Succesul în timp al unui implant dentar depinde de o serie de factori care țin atât de caracteristicile pacientului cât și de experiența implantologului:

 • Calitatea osului Cantitatea și calitatea osului sunt esențiale pentru succesul unui implant. De aceea înainte de intervenția chirurgicală sunt necesare radiografiile panoramice și eventual tomografiile computerizate. Durata de viață a implanturilor depinde foarte mult de densitatea osoasă combinată cu un volum osos suficient. Rata de eșec cea mai ridicată o au implanturile dentare în os maxilar cu densitate mică sau cele în os mandibular foarte resorbit.
 • Starea de sănătate generală O rată de eșec a tratemetului crescută o au pacienții cu afecțiuni sistemice cum ar fi: diabet zaharat – unde poate crește rata de infecții la nivelul osului datorită circulației sangvine deficitare; osteoporoză – se presupune că în aceste cazuri oasele au o densitate mai mică ceea ce scade stabilitatea mecanică a implanturilor; infecții orale – pacienți cu parodontopatii cronice “parodontoza” pot contamina locul implantului cu bacterii provenind de la dinții cu afecțiuni parodontale.
 • Igiena orală Igiena orală deficitară duce în timp scurt la inflamații ale gingiei și în final a osului datorită acumulării de bacterii orale și în cazuri severe a tartrului supra- sau subgingival.
 • Vârsta Nu există un conses între specialiști în ceea ce privește vârsta și succesul în timp al implantulurilor dentare. Ceea ce trebuie reținut însă este că pentru pacienții de peste 60 de ani vor fi nevoie de timpi mai mari de vindecare datorită schimbărilor care au loc la nivelul compoziției osului.
 • Obiceiuri orale vicioase Pacienții care fumează sau suferă de bruxism au rate de eșec a tratamentului pe implant mai mari. Studiile arată că fumătorii sunt de 2 ori mai predispuși să piardă un implant. Bruxismului duce și el în timp retracție osoasă și scăderea stabilității implantului. Problema apare pentru că implanturile și osul din jurul lor sunt supuse permanent unor forțe mai mari decât normalul.
 • Experiența implantologului Un clinician experimentat decide corect asupra locului de inserție a implantului in os, tipului de implant, tehnica de chirurgie adecvată cazului, lucrării dentare finale.

Vreau să fiu apelat

ÎNCHIDE gina-300x298

Dr. Bogdan Calenic

MEDIC STOMATOLOG

Programare Online 0755 044 047